Situació

La III edició de la TwoNav Empordà BTT Extrem tindrà com a centre logístic la població de Mont-Ras. La primera i segona etapa també sortiràn d’aquesta població, i la tercera ho farà des de la població de Vulpellac.

Distancia fins a Mont-Ras:

Des de Girona: 50km – 40min

Des de Barcelona: 121km – 1h 25min

Des de Tarragona: 210km – 2h

Des de Lleida: 27km – 2h 30min

Des de Perpignan: 115km – 1h 20min

Des de Zaragoza: 409km – 3h 50min

Des de Valencia: 461km – 4h 15min

Mont-Ras

Amb una població de 1737 habitants, el Municipi de Mont-ras s’emmarca dins les característiques típiques de la comarca del Baix Empordà a la Província de Girona.

La convivència mil.lenària d’activitats diferents i la proximitat del mar, han originat l’existència d’una població culturalment rica per la seva diversitat i molt acollidora com ho demostra l’eslògan escollit. El terme de Mont-ras és a la zona de contacte entre la plana, el mar i la muntanya. Abasta una extensió de 12,23 Km2, situada a la costa (entre el cap Roig i el de les Planes, amb la cala Morisca i la cala Estreta com a accidents principals), estesa des dels darrers contraforts de les Gavarres fins al corredor o fossa de Palafrugell-Palamós i drenada per la riera d’Aubi. El tram de litoral comprèn les Cales del Crit, la Fontmorisca i el Vedell, indrets verges i solitaris. En diferents punts del municipi s’han trobat vestigis de jaciments romans amb fragments ceràmics datables dels segles I i III d.C. i altres fragments de ceràmica romana: àmfores, tègules, terra sigil.lada i terrissa comú.

Vulpellac (Forallac)

Forallac reuneix un ampli ventall d’atractius turístics. L’oferta d’allotjament i gastronòmia és àmplia i variada. Així mateix, disposa d’un llegat patrimonial —esglésies, castells, nuclis medievals, masos, dólmens— i natural —massís de les Gavarres, fonts, fauna, etc.— de primer ordre.

A tot plegat, cal afegir-hi la situació estratègica del municipi, emplaçat en el cor del Baix Empordà, a l’interior de la Costa Brava, només a 10 minuts de les principals platges de la Costa Brava.Tot això li dóna un encant especial, sobretot per a aquelles persones que busquen tranquil·litat i un indret amb encant i personalitat.

Forallac ofereix, a més, un entorn immillorable per a la pràctica d’activitats vinculades al turisme actiu: cicloturisme, BTT o senderisme.

En el següent enllaç, podeu descarregar-vos els fulletons turístics.

Ajuntament de Mont-ras